پروتز دندان در مطب دکتر مریم وثوقی

پروتز دندان در مطب دکتر مریم وثوقی
02 اسفند 1402

 

 

پروتز دندان چیست؟

پروتز دندانی نوعی وسیله دندانپزشکی است که جای دندان از دست رفته را می‌گیرد یا نقص دندان را می‌پوشاند. این وسایل دندانپزشکی شامل ایمپلنت دندان، تاج، پل، دندان مصنوعی و روکش دندان است. برخی از این پروتزها قابل جابجایی در دهان و برخی دیگر ثابت هستند.

پروتزهای متحرک - دکتر مهنار ارشد

 

 

پروتزهای دندانی، بهترین راهکار برای ترمیم دندان آسیب دیده و یا از دست رفته است که با توجه به طراحی منحصر به فردی که برای هر شخص دارند، علاوه بر کاربرد بالا، تاثیر زیادی نیز روی زیبایی چهره فک می‌گذارند.

این پروتزها انواع مختلفی دارند که در ادامه به معرفی و توضیح آن‌ها خواهیم پرداخت.

انواع پروتز دندان

به طور کلی می‌توان پروتزهای دندانی را به سه دسته تقسیم کرد:

  •  

    پروتز دندان ثابت

    روکش تک واحدی دندان، بریج دندان، ونیر، اینله و آنله و ایمپلنت دندان

  •  

    پروتز دندان متحرک

    پروتز دندانی پارسیل، دندا مصنوعی

  •  

    پروتز دندان نیمه متحرک

    اوردنچر متکی بر ایمپلنت

هر یک از این پروتزها برای شرایط خاصی مناسب تر هستند و ممکن است برای گروهی از افراد، فواید بیشتری نسبت به گروه دیگر داشته باشند. در ادامه، به توضیح هر یک از انواع پروتز دندان خواهیم پرداخت.

 

آشنایی با انواع روش‌های درمانی پروتز - کلینیک دندانپزشکی دکتر وحید عارفی

پروتز دندان ثابت 

 

پروتز ثابت دندان یکی از انواع مختلف پروتزها می‌باشد که معمولا به نام عمومی روکش دندان در بین افراد جامعه شناخته می‌شود. در صورت استفاده از پروتز دندان ثابت، نمی‌توانید آن را از دهان خود خارج کنید. به همین دلیل، این پروتز در دسته بندی پروتزهای ثابت قرار می‌گیرد.

پروتز ثابت می‌تواند بر روی ایمپلنت یا دندان اصلی فرد قرار بگیرد. این موضوع، بستگی به وضعیت و شرایط دندان شما دارد و تشخیص آن بر عهده دندانپزشک است.

پروتز دندان متحرک

 

پروتزهای دندانی متحرک

پروتز متحرک دندان، هم به راحتی بر روی لثه‌ها قرار می‌گیرد و هم می‌توان به آسانی آن را از دهان خارج کرد. در صورتی که فرد تمامی دندان‌های خود را کشیده باشد، می‌تواند از پروتز متحرک کامل استفاده کند.
 
 
پروتز دندان و انواع آن چیست ؟ - کلینیک تخصصی دندانپزشکی Dencare
در بسیاری از مواقع، بیمار ممکن است در ابتدای استفاده از این نوع پروتز احساس خوبی نداشته باشد اما با استفاده بیشتر و گذشت زمان این حس از بین می‌رود.

از معایب این نوع پروتز دندان، تحلیل رفتن استخوان فک به مرور زمان است. برای جلوگیری از این مشکل، باید هر ۱ تا ۲ سال یکبار استخوان فک چک شود و هر ۵ تا ۷ سال یکبار نیز باید جایگزینی استخوان‌ها صورت گیرد.

مزایای پروتزهای متحرک

پروتزهای متحرک این قابلیت را دارند که اختیار آنها در دست بیمار باشد. در این نوع پروتزها، به چسب و تراش دندان‌های مجاور (در صورت استفاده از پروتزهای جزئی) نیاز نخواهد بود.

ضمن اینکه این نوع پروتزها مانند دندان‌های طبیعی عمل می‌کنند؛ به راحتی در دهان جا می‌‎گیرند، باعث زیبایی دهان و دندان می‌شوند، صحبت کردن و غذا خوردن با آن‌ها نیز راحت است.

 

پروتزهای دندانی نیمه متحرک ( Over Denture )

اوردنچر (over denture) نوعی پروتز دندانی نیمه متحرک است که بر روی دو پایه دندانی یا چند پایه ایمپلنت قرار می گیرد و نسبت به پروتزهای دیگر راحت‌تر است. این نوع پروتزها دارای قسمتی به نام اتچمنت هستند که به دندان‌ها و یا ایمپلنت‌ها متصل می‌‎شوند.

این کار به ثابت نگه داشتن پروتزها در دهان کمک می‎‌کند. در عین حال پروتزهای نیمه متحرک نیز می‌توانند از دهان بیرون آورده و تمیز شوند. از آنجا که قسمت اتچمنت پروتزهای نیمه متحرک هر چند وقت یکبار کهنه و غیرقابل استفاده می‎‌شود، بهتر است تعویض گردد.

 

قیمت پروتز ثابت و متحرک دندان در کرج | قیمت پروتز ثابت دندان در کرج | قیمت  پروتز متحرک دندان در کرج

 

 

 

 

 

اشتراک گذاری:
دیدگاه‌ها
امتیاز دهید:
0 از 5