ایمپلنت در مطب خانم دکتر مریم وثوقی

ایمپلنت در مطب خانم دکتر مریم وثوقی
02 اسفند 1402

 

ایمپلنت دندان و انواع روش‌های آن؛ ماندگاری ایمپلنت دندان چقدر است؟

 

ایمپلنت دندان (Dental implant) یک روش مناسب برای جایگزین کردن دندان‌های از دست رفته است. آن‌ها پایه‌های کوچکی هستند که با اتصال به استخوان فک درون ریشه دندان جای می‌گیرند. بدین ترتیب دندان‌های ایمپلنتی همچون دندان‌های طبیعی عمل می‌کنند.

اگر یک یا چند دندان خود را بر اثر پوسیدگی یا صدمات دیگر از دست داده باشید، حتما با روش جایگزینی ایمپلنت دندان آشنا هستید. دندانپزشکان معمولا از این روش برای پر کردن جای خالی دندان استفاده می‌کنند، زیرا ایمپلنت‌ها بسیار طبیعی هستند و کسی نمی‌تواند تفاوت آن را با دندان‌های عادی متوجه شود. 

 

 

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان که نوعی پروتز کاشتنی است یک روش جایگزینی مناسب برای دندان‌های از دست رفته بر اثر پوسیدگی، آسیب‌دیدگی یا بیماری لثه به‌شمار می‌آید. این روش به جای دندان مصنوعی استفاده می‌شود که مشکلات خاص خودش را داشت. 

ایمپلنت‌ها با قرار گرفتن در بافت لثه و زیر استخوان فک مثل یک ریشه دندان طبیعی عمل می‌کنند. درواقع ایمپلنت دندان همان پیچ فلزی است که درون استخوان قرار می‌گیرد و پس از گذشت چند ماه به بافت آن پیوند می‌خورد. این پیچ به نوعی طراحی شده که جسم خارجی تلقی نشود و سازگاری درستی با فک شما خواهد داشت.

 

ساختار و جنس ایمپلنت‌های دندان

ایمپلنت‌ها ساختاری هستند که جایگزین دندان از دست رفته می‌شوند. جراح با دستگاه‌های پیچ مانند ایمپلنت را در استخوان فکر قرار می‌دهد تا به‌عنوان لنگر دندان مصنوعی به نام تاج عمل کند. سپس دستگاهی به نام اباتمنت دندان مصنوعی را به ایمپلنت دندان متصل خواهد کرد. این تاج به صورت سفارشی، متناسب با فک و دهان هر فرد ساخته می‌شود تا با رنگ دندان‌های او مطابقت داشته باشد. جنس پایه ایمپلنت را از تیتانیوم می‌سازند که می‌تواند کاملا با استخوان فک سازگاری داشته باشد.

 

 

ایمپلنت دندان برای چه سنی است؟

این روش کاربردی جهت حفظ زیبایی و برگرداندن سلامتی دهان و دندان برای تمام افراد بالای 18 سال قابل اجرا است. اما اگر زیر 18 سال هستید بهتر است تا اتمام هجده سالگی خود صبر کنید، زیرا در این بازه زمانی رشد استخوان فک همچنان ادامه دارد. 

درواقع ایمپلنت را برای شرایط زیر مناسب می‌دانند:

  • لثه سالم
  • تراکم استخوان کافی
  • رعایت بهداشت دهان و دندان

 

 

 

 

 

مزایای ایمپلنت‌های دندانی را بشناسید!

شایع‌ترین مزایا عبارتند از:

  • هماهنگی طبیعی با دندان‌های اطراف
  • کمک به حفظ سلامتی دهان و دندان‌
  • بازگرداندن زیبایی از دست رفته دندان‌ها
  • استحکام و ثبات بسیار بالای ایمپلنت دندان
  • حفظ استخوان فک و جلوگیری از تغییرات ناخواسته صورت
  • قرار گرفتن به صورت دائمی در دندان و عدم نیاز به خروج در مواقع خاص

 

word image 269300 2 - ایمپلنت؛ از زیبایی تا سلامت -

 

انواع روش ایمپلنت‌های دندان

این راه‌کار جایگزین دندان‌های از دست رفته را می‌توان به روش‌های مختلف انجام داد. دندانپزشک می‌تواند متناسب با ساختار فک و دندان‌های شما بهترین گزینه را انتخاب کند. آن‌ها شامل موارد زیر می‌شوند:

ایمپلنت دندان به روش پانچ

در این روش یک سوراخ در استخوان فک ساخته می‌شود و سپس ایمپلنت دندان درون سوراخ قرار می‌گیرد. این سوراخ را با ابزار مخصوص به نام پانچ (یک مته مخصوص) ایجاد می‌کنند. سایز و عمق سوراخ به طول و قطر ایمپلنت بستگی دارد.

بیشتر بخوانید:جراحی دندان چه مواقعی لازم است؟

ایمپلنت دندان با لیزر

ایمپلنت‌های دندانی با لیزر یکی از جدیدترین و پیشرفته‌ترین روش‌های نصب ایمپلنت است که فرآیند جراحی با اشعه لیزر دارای طول موج خاص انجام می‌شود. اشعه لیزر سوراخ‌های مورد نیاز را بر روی استخوان فک ایجاد می‌کند. 

این روش با دقت بسیار بالا و کنترل مناسب بر روی بافت عمل خواهد کرد، همچنین با ایجاد حرارت کنترل شده موجب برش بافت و تسریع بهبودی بیمار می‌شود. در مرحله آخر ایمپلنت دندان درون سوراخ ایجاد شده با لیزر قرار می‌گیرد.

بیشتر بدانید: کامپوزیت دندان افتاده چگونه است؟

ایمپلنت دندان با چسب

این به معنی روش اتصال روکش با چسب به ایمپلنت است. برخی افراد معتقدند چسب به‌دلیل عدم وجود حفره دسترسی به پیچ  زیبایی ظاهری بیشتری دارد. همچنین نصب روکش به ایمپلنت‌ها با چسب می‌تواند در برابر شکستگی مقاومت بیشتری نشان دهد. البته باید مراقب بود تا چسب اضافی در پشت روکش باعث آسیب به بافت نرم، تحلیل استخوان و ایجاد التهاب نشود. 

 

ایمپلنت دندان با پودر استخوان

برخی افراد کاندید ایمپلنت‌های دندانی از استحکام کافی استخوان فک برخوردار نیستند که اصطلاحا به آن تراکم استخوان پایین فک گفته می‌شود. در این وضعیت دندانپزشک از پیوند استخوان استفاده می‌کند که همان پودر استخوان جهت تحریک رشد سلول‌های بنیادی است. به کمک این روش فضای اطراف ایمپلنت در استخوان پر می‌شود. درواقع از پودر استخوان به جای پیچ خاص یا سایر روش‌های ادغام استخوانی استفاده می‌کنند.

 

انجام این روش جایگزین دندان‌های از دست رفته، محدودیت عددی ندارد. همچنین می‌توان آن را برای هر یک از دندان‌هایی که به دلایل مختلف آسیب دیده‌اند یا از بین رفته‌اند استفاده کرد. ایمپلنت دندان جلو این روزها به یک روش جایگزینی دائمی و زیبایی‌بخش برای دندان‌های بریده و چهارگونه تبدیل شده است. بدین شکل زیبایی صورت و طرح لبخند شما بازیابی خواهد شد.

ایمپلنت دندان در یک نگاه

ایمپلنت یا کاشت دندان یک روش جایگزین برای دندان‌های از دست رفته است. این‌روزها استفاده از این روش درمانی بسیار پرطرفدار شده اما باید در انتخاب دندانپزشک باتجربه و ماهر برای انجام آن دقت کنید. زیرا این روش دائمی بوده و با قرار گرفتن پیچ درون استخوان فک می‌تواند در صورت عدم رعایت اصول اولیه موجب بروز عوارض شود. 

 

درمان ایمپلنت — بیمارستان تخصصی خانواده اصفهان آموزش های دندان پزشکی کاشت  دندان

 

اشتراک گذاری:
دیدگاه‌ها
امتیاز دهید:
0 از 5